Op zoek naar een slagerij
of traiteur?

Contacteer ons

De Bartelshoeve

In augustus is het zesentwintig jaar geleden dat Bart Hyde en Els Wildemauwe hun eigen slagerij begonnen. Ze deden dat de eerste jaren in de gebouwen van de slagerij van Robert Pauwels. Drie jaar later verhuisden ze naar hun spik­splinternieuwe zaak. Tien jaar geleden werd de winkel volledig vernieuwd.

De Bartelshoeve

Na een lange zoektocht gingen Bart & Els een nieuwe uitdaging aan. In 2017 kochten ze een hoeve die ze geleidelijk aan verbouwden. Zo kon Barts grote droom om eigen dieren te kweken, eindelijk werkelijkheid worden. De hoeve ligt in de Burgstraat richting Assenede, op korte afstand van Oosteeklo, wat hen heel wat rijtijd bespaart.

In 2018 werden de eerste runderen aangekocht. Er werd gekozen voor het Belgisch witblauw runderras, waar we terecht fier moeten op zijn. Dit ras levert mooi sappig vlees op. Ze kozen met de cooperatieve Arvesta ook heel bewust voor dierenvoeding via korte keten. Het gras en de mais wordt ge­teeld op de akkers rond de hoeve en ook de granen worden verwerkt in het

krachtvoeder. De dieren worden dagelijks verwend met eigen teelt, onder andere vers stro en verse mais. Op die manier blijft de ecologische voetaf­druk klein.

Met de hulp van Arsène De Causmaecker, Barts rechterhand op de hoeve, krijgen de runderen op de Bartelshoe­ve elke dag de beste zorgen. De koei­en kalven op 2-jarige leeftijd. De vrou­welijk kalfjes blijven op de hoeve en de stieren worden verkocht. De koeien kalven 2 tot 3 maal en worden daar­na slachtrijp gekweekt. De dieren die slachtrijp zijn, worden naar het slacht­huis gebracht om nadien verwerkt te worden in het eigen atelier.

Het extra rundsvlees dat nodig is, komt altijd van dieren die Bart zelf plaatselijk gaat kopen bij de kwekers.

Brasvar

Voor het varkensvlees kozen ze, met Brasvar uit Nevele, ook heel bewust voor een product uit eigen streek. De meeste klanten eten, in vergelijking met vroeger, iets minder vlees maar ze kiezen net als Bart & Els voor het betere en kwaliteitsvol vlees.

Zelf varkens kweken zijn ze niet van plan, want een betere kwaliteit dan het Brasvar uit Nevele kan je momenteel niet vinden.

Aangepaste openingsuren

Door het zware werk in de slagerij, het verzorgen van feesten in de weekends en de uitbouw van de hoeve was het soms van het goede teveel.

Daarom hebben ze besloten om vanaf 3 juli te sluiten op zondag. Zo kunnen ze wat meer tijd vrijmaken voor hun ge­zin, hun familie en vrienden.

Vanaf begin juli zal de winkel open zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 7.30 u. tot 12.30 u. en van 13 30 u. tot 18u30 u. Op zaterdag is de winkel open van van 7.30 u. tot '2.30 u. en van 13.30 u. tot 18.00 u. Vanaf begin juli is de winkel gesloten op donder­dag en zondag. Op zondag is net wel nog mogelijk om schotels, die tijdig vooraf besteld worden, af te halen.

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken